В ЄС виснажуються запаси зброї – Боррель

В ЄС виснажуються запаси зброї - Боррель

Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель

Глава дипломатії ЄС висловив жаль з приводу того, що ЄС прогавили можливість розпочати навчання українських Збройних сил рік тому.


 

Запаси зброї в Європейському Союзі виснажуються, їх потрібно поповнити спільними зусиллями. Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє AP.


 


“Військові запаси більшості держав-членів були, я не сказав би, вичерпані, але виснажені значною мірою, тому що ми забезпечуємо великий потенціал для українців”, – сказав Боррель під час дебатів з європейськими законодавцями і закликав країни ЄС краще координувати свої витрати на військову техніку, щоб уникнути зайвих витрат.


 


Глава дипломатії ЄС висловив жаль з приводу того, що ЄС прогавили можливість розпочати навчання українських Збройних сил рік тому, за кілька місяців до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За словами Борреля, якби це було зроблено минулого року, ситуація була б набагато кращою, ніж зараз.


 


“На жаль, ми цього не зробили, і сьогодні ми шкодуємо. Ми шкодуємо, що в серпні минулого року ми не пішли на це прохання, не виконали це прохання”, – сказав він.


 


 


 


 

Previous post Нафтогаз виплатив членам правління понад 500 млн – нардеп
Next post В РФ журналіста засудили до 22 років колонії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *