РФ заблокувала доступ до українських полонених – ООН

РФ заблокувала доступ до українських полонених – ООН

Фото: Видео ТСН

Голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда ??Богнер

Представники Організації Об’єднаних Націй зазначають, що Росія перешкоджає перевірці стану військовополонених.


 

Росія блокує представникам Організації Об’єднаних Націй доступ до військовополонених. Про це заявила голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер у п’ятницю, 9 вересня, на брифінгу у Женеві. Вона висловила занепокоєння через катування і жорстоке поводження, якими принижують українських військовополонених, повідомляє Reuters.


 


“Це тим більше тривожно, що ми задокументували тортури і жорстоке поводження проти військовополонених, які перебувають під владою Росії, утримуються її збройними силами або пов’язаними з ними формуваннями”, – зазначила вона.


 

В ООН 7 вересня повідомили, що найближчими днями місія має прибути в окуповане місто Оленівка на Донеччині. Мета місії полягає в тому, щоб з’ясувати обставини вибуху, від якого загинули й отримали поранення українські військовополонені.


 


Зазначимо, що вибух у місці тримання українських військових, зокрема захисників з Азовсталі, стався понад 40 днів тому. Росіяни не дозволяють незалежним спостерігачам перевірити місце трагедії та відвідати полонених.


 


 


 

Previous post Балаклія наша. ЗСУ готові взяти Куп’янськ
Next post Путін вже програв усі свої ставки – Блінкен

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *