партія «Шор» готується до нічного протесту під офісом президента

У другій половині дня в неділю, 18 вересня, активісти партії «Шор» зібралися на акцію протесту перед офісом президента і парламентом у Кишиневі. Лідери партії встановили кілька наметів і заявили, що планують продовжувати акцію протесту безперервно.

Як передає Молдовська служба Радіо Свобода, учасники протесту скандували гасла проти президентки Майї Санду та на підтримку свого лідера-утікача Ілана Шора з вимогою організації дострокових парламентських виборів. Шор віртуально з’явився на акції протесту та поспілкувався з протестувальниками через відео, яке транслювалося на екрані.

Партія, лідери якої перебувають під кримінальним розслідуванням за ймовірну причетність до низки злочинів, каже, що виступає проти чинного уряду через не достатні заходи у боротьбі зі зростанням інфляції та зниженням рівня життя.

В офісі президента не коментували організацію протесту. Однак віцепрем’єр Андрей Спіну написав у Telegram, що це «хороший знак», тобто доказ того, з якою серйозністю уряд боротиметься з корупцією. «Вони, злодії, знають, що ми підемо до кінця, і країна від них позбудеться», – написав Спіну, уточнивши, що не має на увазі «простих людей, які з різних причин опиняються на вулицях».

Віцеспікер парламенту від правлячої партії Міхай Попшой назвав протест як «спробу політично заробити на потребах людей і бідності».

Організатори заявили, що багато протестувальників приїхали з-за меж Кишинева. Більшість із них покинули акцію після кількох годин проведення.

Партія «Шор» протягом останніх місяців організувала кілька протестів, викликаних позбавленням декотрих своїх депутатів недоторканності у зв’язку з розслідуваннями щодо корупції.

Ілан Шор, лідер партії, переховується за кордоном, куди він втік у червні 2019 року, коли його союзники з Демократичної партії були усунені від влади. У 2017 році Шор був засуджений до понад 7 років позбавлення волі за шахрайство та відмивання грошей.

Previous post Леонардо Ді Капріо зустрічається з супермоделлю Джіджі Хадід
Next post Генерал Міллі: реакція РФ на невдачі непередбачувана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *