Нідерланди вирішили пускати до себе російських дезертирів

Нідерланди вирішили пускати до себе російських дезертирів

Фото: Unsplash

У Нідерландах готові приймати російських уклоністів

За даними влади країни, з початку війни РФ проти України 83 росіянина попросили притулку в Нідерландах.

Громадяни Росії, які приїжджають до Нідерландів, щоб уникнути військової служби в російській армії, “точно не будуть” відправлені назад. Про це у суботу, 24 вересня, заявив держсекретар королівства Ерік Ван дер Бург, пише RTL.


 


Видання ж нагадало, що ще наприкінці червня держсекретар Нідерландів говорив, що російським призовникам, які відмовляються воювати в Україні або дезертують, дозволять залишитися в країні принаймні до кінця 2022 року.


 


 


За словами Ван дер Бурга, питання про надання притулку росіянам, які не хочуть воювати, вирішуватиметься в кожному конкретному випадку окремо.


 


“Ключове питання полягає в тому, що відбувається, коли їх відправляють назад: чи приймають їх з розкритими обіймами чи їм загрожує небезпека?” – Запитує чиновник.


 


Служба імміграції та натуралізації Нідерландів поки не отримала заявок від жодного російського втікача. За даними служби, з початку війни 83 росіянина попросили притулок у Нідерландах.


 


 

Засекречений сьомий пункт указу президента РФ Володимира Путіна містить і іншу інформацію про обсяг мобілізації до РФ: до армії можуть призвати до 1 млн. росіян, стверджують ЗМІ.


 


Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post В одному з російських сіл воювати забрали всіх чоловіків
Next post У ЄС вважають, що Путін, говорячи про ядерну зброю, не блефує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *