На Алясці затримали човен із жителями Чукотки, які втекли від мобілізації

На Алясці затримали човен із жителями Чукотки, які втекли від мобілізації

Росіяни подолали на човні понад 400 км морем

Про подію доповіли у Міністерство внутрішньої безпеки США та сенатору від Аляски Саллівану.


 

На американському острові Святого Лаврентія (штат Аляска) затримали двох росіян із Чукотки, які пропливли 400 км на човні, рятуючись від мобілізації. Про це повідомляє Alaska News Service.


Зазначається, що у вівторок, 4 жовтня, берегова охорона отримала повідомлення про двох іноземців, які висадилися з невеликого човна у селищі Гембелл. Вони встигли розповісти місцевим жителям, що вирушили у плавання з селища Егвекінот на Чукотці та подолали понад 400 км морем, тому що “втікають від російських військових”.


 


Про подію доповіли в Міністерство внутрішньої безпеки США та сенатору від Аляски Дену Саллівану. У його офісі повідомили, що митно-прикордонна служба з’ясовує можливість в’їзду затриманих на територію США.


 


Працівник адміністрації Гембелл Кертіс Сілук зазначив, що того ж дня чоловіків відвезли з острова. А губернатор штату Майк Данліві заявив, що росіяни зараз перебувають у найбільшому місті Аляски Анкоріджі, де ними займається федеральна влада.


 

Нагадаємо, росіяни тікають із країни після оголошення часткової мобілізації. Соцмережі публікують фото та відео автомобільних черг на кордонах у різних напрямках.


 


 


 


 


 

Previous post Тіна Кароль зустрілася з воїнами Азову в Лос-Анджелесі – фото
Next post «Це атомна станція, а не ЮКОС» – Зеленський про спробу РФ привласнити ЗАЕС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *