Російські війська «періодично» ведуть наступ біля Бахмута й Авдіївки – Генштаб

Російські війська намагаються втримати захоплені території і зосереджують зусилля на зриві контрнаступу Сил оборони України, а також періодично ведуть наступальні дії в напрямку Бахмута та Авдіївки – про це йдеться в зведенні Генерального штабу ЗСУ увечері 8 жовтня.

«За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Білогорівка, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Красногорівка та Терни», – повідомляє пресслужба.

Протягом поточної доби командування зафіксувало три ракетних та 16 авіаційних ударів російської армії, а також понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: У звільненому від військ РФ селищі на Харківщині знайшли тіла чотирьох убитих цивільних – поліція

Обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, у тому числі Біловоди, Грабовське, Славгород, Уди, Чугунівка, Харків, Часів Яр, Білогорівка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

За даними Генштабу, в Білорусі до 15 жовтня продовжили заходи з перевірки військ і закриття повітряного простору у південних областях.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Місцеві лікарні в тимчасово окупованих районах Херсонської області не можуть впоратися з потоком поранених окупантів. Підтверджено прибуття до дитячої клінічної лікарні в місті Лисичанськ Луганської області до тридцяти поранених загарбників. До вказаного закладу направлено додатковий медперсонал», – додають у штабі.

Читайте також: Британська розвідка вказала на вплив Кадирова і Пригожина в контексті невдач військ РФ на полі бою

Командування звітує про сім ударів Сил оборони по російських зенітних ракетних комплексах та збиття безпілотника «Орлан», а також ураження вісьмох районів зосередження живої сили армії Росії, озброєння та військової техніки, двох складів із боєприпасами та десятьох «інших важливих об’єктів».

Previous post Кабмін вніс Миколаївський костел до реєстру пам’яток України – Мельничук
Next post «Панічні настрої зростають». Як на окупантів впливає просування ЗСУ на Херсонщині?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *