В Україні загинув заступник командира батальйону «Осетія», який міг бути найманцем «ПВК Вагнера»

В Україні загинув заступник командира батальйону «Осетія» Віктор Жидаєв з позивним «Вітос». Про це повідомляє проєкт Радіо СвободаКавказ.Реалії та низка телеграм-каналів.

Повідомляється, що Жидаєв влітку пішов «добровольцем» на війну РФ проти України. Обставини його смерті не розкриваються. За непідтвердженими повідомленнями, він міг загинути на Запоріжжі.

Міжнародний волонтерський розслідувальний проєкт InformNapalm у 2018 році називав людину з таким же іменем та прізвищем, яка також народилася в Північній Осетії, серед найманців «ПВК Вагнера». За даними розслідувачів, він мав посаду старшого стрільця-зенітника.

У 2012 році чоловік з іменем Віктор Жидаєв був засуджений за зберігання наркотиків у великому розмірі.

За даними Кавказ.Реалії на війні в Україні загинули щонайменше 143 уродженців Північної Осетії.

«ПВК Вагнера» – російський неофіційний військовий підрозділ, якого немає на балансі військових відомств та у реєстрі юридичних осіб.

У вересні російський бізнесмен Євген Пригожин вперше публічно визнав свій зв’язок із так званою приватною військовою компанією «Вагнера», чиї найманці беруть участь у війнах в Україні, Сирії та низці конфліктів в Африці, зокрема громадянській війні в Лівії. Раніше низка журналістських розслідувань пов’язувала бізнесмена з цією групою, проте він завжди це заперечував.

Законодавством Росії діяльність приватних військових компаній заборонена.

Previous post Уряд схвалив проєкт держбюджету України на 2023 рік до другого читання
Next post Путін прокоментував зрив “зернової угоди”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *