Путін прокоментував зрив “зернової угоди”

Путін прокоментував зрив  зернової угоди

Фото: Укринформ

У РФ кажуть, що “призупинили” участь у “зерновій угоді”

Дрони, які нібито атакували Чорноморський флот, “частково йшли в коридорі, де вивозиться зерно”, стверджує російський правитель.


 


Президент Росії Володимир Путін вперше зробив заяву щодо виходу країни-агресора із “зернової угоди”. Про це йшлося у ході його прес-конференції у понеділок, 31 грудня.


 


Правитель РФ акцентував, що Москва “не припиняє участь у “зерновій угоді”, а призупиняє її”.


 


При цьому він навів кілька “причин” такого рішення.


 


“Відсотків 34 зерна потрапляє до Туреччини, 35 – до країн ЄС і лише 3-4%, іноді до 5% йшло на користь найбідніших країн. Слухайте, хіба для цього ми все робили?” – сказав Путін.


 


Російський лідер заявив, що безпілотники, які нібито атакували Чорноморський флот, “частково йшли в коридорі, де вивозиться зерно”. У зв’язку із цим, за його словами, РФ призупиняє участь в угоді, щоб “забезпечити безпеку суден”.


 


“Якщо Україна довбане по цих суднах, винні будемо ми, не згадуючи, чим це викликано, а викликано це загрозою для цього гуманітарного коридору”, – сказав російський президент.


 

Нагадаємо, раніше посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що “зернова угода” після виходу з неї Росії фактично продовжує діяти, оскільки вихід РФ із домовленостей не означає, що вони заблоковані.


 

Previous post В Україні загинув заступник командира батальйону «Осетія», який міг бути найманцем «ПВК Вагнера»
Next post Пригожин приємно висловився про Зеленського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *