Естонія підписала контракт зі США на купівлю HIMARS

Естонія підписала контракт зі США на купівлю HIMARS

Фото: Wikimedia

Естонія отримає далекобійні ракети ATACMS

Загальна вартість контракту становить понад 200 млн доларів. Це найбільша оборонна закупівля історія Естонії.


Генеральний директор Державного центру оборонних інвестицій (RKIK) Естонії Магнус-Вальдемар Саар підписав з американським агентством із співробітництва в галузі оборони та безпеки (DSCA) договір про закупівлю реактивних систем залпового вогню HIMARS. Про це повідомив портал телерадіомовлення ERR у суботу, 3 грудня.


Стверджується, що загальна вартість контракту становить понад 200 млн доларів. Це найбільша оборонна закупівля в історії Естонії.


“У пакет входять ракети, дальність дії яких становить від 70 до 300 кілометрів”, – зазначив керівник відділу озброєнь Центру оборонних інвестицій Раміль Ліпп.


У рамках договору, крім РСЗВ, Естонія також закупить боєприпаси та засоби зв’язку. Також угода включає вирішення питань, пов’язаних з навчанням і логістикою.


Раніше повідомлялося, що Держдеп США схвалив продаж Естонії шести систем HIMARS. У постачання входять також різні ракети, у тому числі оперативно-тактичні ATACMS, які вражають цілі на відстані до 300 кілометрів. Але тоді вартість контракту оцінювалася в 500 млн доларів.


Також повідомлялося, що HIMARS закуплять Литва та Латвія.


А Польща оголосила про купівлю 500 установок HIMARS. Такої кількості реактивної артилерії вистачить на формування 80 батарей.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Російські військові збирають валізи чи ознак відступу немає?
Next post Нацбанк збільшив продаж валюти на 40%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *