Лукашенко відвідав військових РФ на полігоні поблизу України

Лукашенко відвідав військових РФ на полігоні поблизу України

Фото: Портал президента Республики Беларусь

Олександр Лукашенко відвідав російських військових на полігоні

Напередодні на полігон прибув ешелон з військовою технікою для спільного з Росією угруповання військ.


Міноборони Білорусі повідомило про прибуття чергового ешелону з військовою технікою для спільного з Росією угруповання військ. Водночас повідомляється про приїзд 6 січня авторитарного керівника Білорусі Олександра Лукашенка на Обуз-Лісновський полігон у Брестській області, що межує з Україною та Польщею. Про це пише Радіо Свобода, посилаючись на російські ЗМІ.


На цьому полігоні розміщено одну з російських частин.


“Спільну справу робимо”, – сказав Лукашенко після того, як російський офіцер представив йому доповідь про завершення злагодження частин та з’єднань спільного угруповання, у тому числі про навчання мотострілкових та танкових підрозділів, частин спецназу та ППО.


До цього Міноборони Білорусі заявляло про нарощування спільного регіонального угруповання військ, і що до країни прибуває особовий склад, озброєння, російська військова та спеціальна техніка. У зв’язку з цим військові експерти не відкидають, що Москва може готувати другий етап вторгнення в Україну – цього разу за безпосередньої участі білоруських з’єднань.


Раніше повідомлялося, що білорусів, які раніше виїхали за кордон, можуть позбавити громадянства, якщо правлячий режим РБ звинуватить їх в “екстремістській діяльності”.


Нагадаємо, наприкінці минулого року Путін та Лукашенко зустрічалися у Мінську. Однак російський президент нібито не вмовив самопроголошеного білоруського лідера вступити у війну проти України.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Палеонтологи знайшли птаха з головою динозавра
Next post Абрамович за три тижні до війни переписав на своїх дітей мільярдні трасти – The Guardian

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *