Речник Командування Повітряних сил ЗСУ натякнув, що Україна може отримати сучасні американські винищувачі F-15 і F-16 (Відео)


Українці зберуть гроші і на літак “Раптор”, і не на один, але тут треба політичне рішення союзників, бо літак просто так не купиш, говорить Ігнат

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат обговорили, чи можливо, що Україна отримає літаки F-22 “Раптор”.

Читайте також: Як працює українська ППО та проти яких ракет налаштована – відео

“Українські пілоти мріють політати на F-22. Це надзвичайно літак, це один із найкращих літаків, які сьогодні є у світі. Вже багато є ком’ютерних ігор із цими літаками. Це дійсно класний літак і такий само, як F-35. Безумовно, ми б хотіли його отримати. Знаєте, наші люди і гроші би зібрали, як на “Байрактар”. І не на один літак. Я думаю, останнє би віддали, щоб тільки його мати. Але, на жаль, просто такого його купити неможливо, потрібно рішення політичного керівництва країн. І треба розуміти, як і де ми його будемо обслуговувати. І взагалі, як ми будемо воювати в тих умовах, у яких ми сьогодні опинилися”, – говорить військовий.

На запитання ведучої Марії Скібінської, скільки часу може зайняти навчання українського пілота на такому новітньому літаку, речник Командування Повітряних сил ЗСУ пояснив: “Винищувач, який вже вміє літати, і більш того, який вміє воювати на Су-27 чи МіГ-29 – це готовий льотчик. Йому треба просто перенавчання, тобто пересісти на інший тип авіаційної техніки. Зрозуміло, що техніка буде відрізнятися від техніки радянського виробництва своїми приладами. Це все треба вивчити і в теорії, і побачити. Спочатку льотчик летить із інструктором, бере важіль управління на себе, виконує його команди і потрохи вчиться”.

“Загалом літак можна освоїти в найкоротші терміни і щоб просто літати на ньому, виконувати прості фігури, зліт та посадку – на це потрібно до трьох тижнів. А вже щоб стати справжнім асом на такому новому літаку  і людиною, яка буде якісно воювати на цій техніці, на це потрібно десь хоча б пів року. Так мені сказали мої колеги”, – говорить Ігнат.

Він також наголошує: дайте нам F-15, тоді “побачимо” ворога і зможемо з ним воювати. Спікер каже, що поступи в цьому напрямку є. Бо і українські урядові комісії літали до союзників, і українські пілоти їздили спілкуватися із санаторами в США. І такі особисті зустрічі дали свій результат, зауважує речник командування Повітряних сил ЗСУ.

“Результатом цього є сьогоднішні заяви, що все ж, якщо американці вже закладають у бюджет 2023 року 100 млн доларів на підготовку українських пілотів, то ми розуміємо, що це не просто заява, і що, імовірно, все ж ми будемо отримувати в майбутньому ті літаки”, – говорить речник.

Юрій Ігнат також пояснив, в чому переваги сучасних, зокрема, американських літаків.

“(F-15 і F-16 – ред.) – це літаки четвертого покоління, це літаки, які мають сучасне озброєння, які мають сучасні радари. Вони пройшли глибоку модернізацію – і мають сучасні ракети. І, власне, з тими радарами і з тими ракетами ми будемо “бачити” противника і зможемо на такій самій відстані, як і вони, їх знищувати. Тому в повітряному бою, які були в перші тижні і місяці війни, де один-на-один зближувалися літаки і воювали, ми дещо вирівнювали шанси. Зараз шанси нерівні, вони воюють здалеку. І ми повинні їх діставати. А діставати ми їх можемо саме тією західною зброєю, яка є далекобійна – це як сучасні зенітно-ракетні системи, так і літаки. І сподіваємося, що ті заяви, які вже прозвучали не раз – щодо надання Україні цих повітряних систем, будуть втілені в життя”, – резюмує речник Командування Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: “росіяни пізнали все те, про що ми їх попереджали” – Юрій Ігнат розповів, чому окупанти вже не залітають на підконтрольну Україні територію

Дивіться повний випуск “Час: Online” із речником Командування Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Previous post У Білорусі зареєстрували кубинську вакцину від коронавірусу
Next post Німеччина погодилася продати Україні 100 САУ – ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *