У МВС повідомили про зростання кількості загиблих в Умані

В Умані на Черкащині, де внаслідок російського ракетного удару вранці 28 квітня був пошкоджений 9-поверховий житловий будинок, число загиблих зросло до 11, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Ще дев’ятеро людей поранені. Раніше повідомляли про 10 загиблих.

Як уточнили в пресслужбі МВС, це дані станом на 12:00.

«На місці трагедії розгорнуто оперативний штаб і намети, де наші громадяни із сусідніх будинків і будинку, який постраждав найбільше, можуть перечекати, поки місцева влада надасть їм місця для тимчасового притулку. Наразі місцева влада забезпечила усіх продуктами харчування. Окрім того, працює телефон гарячої лінії, куди можуть звернутися рідні та близькі тих громадян, які проживали у постраждалому будинку», – сказав Клименко.

Раніше голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець повідомив, що серед на той час 10 загиблих було двоє дітей.

В Умані оголошена триденна жалоба. В Офісі генпрокурора повідомили, що прокурори на місці документують наслідки воєнного злочину, розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Рано-вранці 28 квітня Росія завдала чергового масованого удару по території України.

На даний час відомо про щонайменше 13 загиблих: 11 – в Умані, де внаслідок влучання ракети зруйнувався під’їзд багатоповерхівки, двох – у Дніпрі. Серед загиблих є діти. Ще понад десять людей були поранені.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вранці 28 квітня атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря.

«Підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня», – йдеться в зведенні.

Ракети та дрони були збиті в зонах відповідальності командувань «Центр», «Схід» і «Південь».

Previous post Президент Бразилії заявив, що не передав Україні боєприпаси, тому що це «означало б вступ у війну»
Next post У Британії знайшли компанію підсанкційної маріонетки Путіна Сальдо – The Guardian – новини України, Світ