Зеленський рекомендував Залужному відправляти воєнкомів на фронт – Резніков

У центрах комплектування та соціальної підтримки можливі кадрові зміни, повідомив міністр оборони Олексій Резніков на пресконференції 28 квітня.

Таким чином він прокоментував на прохання журналіста випадок у Черкасах, де люди у формі нібито намагалися вручити чоловіку повістку і побили його. Резніков вказав на те, що ЦКСП входять до структури Сухопутних військ, але їх роботою займається і його перший заступник Олександр Павлюк.

Міністр анонсував реформи в центрах комплектації, зокрема, в частині цифровізації, аби знизити навантаження на них.

«Друге: це, звісно, кадрові рішення. Там багато людей, які сидять там віками, поросли мхом і корінням», – заявив він.

Крім того, Резніков згадав про «рекомендацію», яку президент Володимир Зеленський, за його словами, дав головнокомандувачу Збройних Сил України генералу Валерію Залужному.

Читайте також: Заборона на вступ чоловіків до ВНЗ можлива, але зараз не розглядається – голова підкомітету ВР

«Він дав серйозну рекомендацію главкому Валерію Залужному: переважну більшість воєнкомів, які давно сидять там, відправляти як військовослужбовців на лінію фронту. А на їхні місця скеровувати військовослужбовців, які отримали поранення, достойних героїв, які знають в тому числі, як правильно проводити роботу по реалізації мобілізаційних потреб», – розповів міністр.

Він не уточнив, чи була ця рекомендація обов’язковою до виконання. Даних про відповідні офіційні рішення наразі немає.

Резніков додав, що за фактами можливих порушень з боку центрів комплектації здійснюються службові перевірки, і, в разі виявлення порушень, справи передаються правоохоронним органам.

Напередодні у соцмережах поширилося відео бійки між цивільним та людьми в формі у Черкасах. Голова області Ігор Табурець заявив, що мобілізація – це «не каральний захід», але цивільний не має права «зневажливо ставитися до військового при виконанні службових обов’язків».

Previous post За чотири дні до вибухів на «Північному потоці» у районі газопроводу було російське судно – ЗМІ
Next post Значні кошти у доларах та злотих. Польща конфіскувала гроші російського посольства у країні