​Завдяки спільним зусиллям Офісу Генпрокурора, СБУ та польських партнерів затрим…

Завдяки спільним зусиллям Офісу Генпрокурора, СБУ та польських партнерів затримано особу, яка пропонувала спецслужбам рф співпрацю у здійсненні замаху на життя Президента України

????За результатами тісної взаємодії Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки України та органів правопорядку Республіки Польща затримано громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб російської федерації.

????За даними слідства, підозрюваний за власною ініціативою налагодив контакт з представниками командування зс рф, та повідомив їх про готовність працювати на користь військової розвідки рф. Його завдання включали збір та передачу країні-агресору інформації про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка на території Республіки Польща. Це мало, серед іншого, допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на життя Президента України Володимира Зеленського під час його перебування в цій країні.

????Про можливе вчинення кримінального правопорушення українські прокурори та співробітники СБУ повідомили польських колег та передали їм ключові докази у цій справі в рамках надання міжнародно-правової допомоги.

????Завдяки успішним заходам та оперативному обміну інформацією між двома країнами завербованого агента спецслужб рф вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі.

????Польська прокуратура висунула затриманому звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби, що кваліфікується за ст. 130 § 3 Кримінального кодексу Республіки Польща.

????18 квітня 2024 року за клопотанням польської прокуратури Окружний суд міста Варшави застосував до нього запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту.

????Розслідування проводить Агентство внутрішньої безпеки під наглядом Національної прокуратури Республіки Польща. Слідчі дії тривають.

????Цей випадок є черговим свідченням того, що росія — загроза не лише для України та українців, а й для усього вільного світу. Злочинний режим кремля постійно намагається підірвати європейську та глобальну безпеку. Готує та здійснює диверсії на території інших суверенних держав, — підкреслив Генеральний прокурор Андрій Костін.

????????Вдячні українським та польським колегам за ефективну співпрацю у протидії російським злочинам в Україні та за її межами.

Previous post Запорізькі поліцейські пройшли тренінг з надання домедичної допомоги
Next post Кулеба на саміті G7: чи чекати систем ППО Україні