Запорізькі поліцейські пройшли тренінг з надання домедичної допомоги

Знання, від яких залежить власна безпека та життя всього оточення. У Запоріжжі патрульні поліцейські разом з волонтерами відпрацьовували навички з надання домедичної допомоги. Тренінг провели в умовах, наближених до воєнних реалій. Правоохоронці рятували постраждалих внаслідок обстрілу багатоповерхівки. Чи впорались інспектори та чим корисні такі заняття – далі.

На тренувальному майданчику поліцейські відпрацьовують навички з надання домедичної допомоги. І все в умовах, максимально наближених до реальності.

За сценарієм навчань – ворожий снаряд влучив у багатоповерхівку. Патрульні прибули на місце і стався повторний обстріл. Інспектори мають оглянути будівлю та надати допомогу потерпілим. Зокрема, і своїм колегам.

Коли всіх умовно постраждалих евакуювали, учасники тренінгу разом з інструктором пропрацьовують імовірні помилки.

Турнікет наклали вірно, дивився, дуже гарна робота, молодці …

Такий тренувальний майданчик – лише одна з локацій вишколу. Перед тим, як зайти в цю кімнату, правоохоронці уважно розбирали алгоритм надання домедичної допомоги. Ось тут здійснили безпечний огляд потерпілого та відшліфовували техніку серцево-легеневої реанімації.

Вероніка Кочеткова, поліцейська ГУ патрульної поліції в Запорізькій області:

– Складно? – Трошечки так. – А чим складно, скажіть, що саме? Складніше буде, коли будеш розуміти, що ти несеш відповідальність за життя іншої людини.

Заняття для патрульних проводять інструктори, які й самі виїжджають на обстріли. Тож на тренінгах розбирають і реальні ситуації, з якими довелось зіткнутися.

Іван Здоровець, директор навчально-тренувального центру:

В більшості випадків саме на практиці нашого добровольчо-рятувального підрозділу ми стикаємось на прильотах з такими видами травм, як: переломи й кровотечі. Якщо стався вибух, приліт на відкритій місцевості, тобто це вулиця, то там осколкові поранення, поранення від скла.

Саме тому потрібно вміти швидко та правильно робити тиснучу пов’язку, накладати турнікет чи джгут. В управлінні патрульної поліції кажуть: влаштовують для працівників і власні тренінги з домедичної допомоги. Утім, жодне із цих занять не буде зайвим. Адже правоохоронці одними із перших приїжджають на місця обстрілів.

Ірина Сергієнко, начальниця відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Запорізькій області:

Дуже важливо не розгубитися, саме для цього і проводяться такі тренінги, тому що інструктори розповідають не тільки, як надавати домедичну допомогу, а як себе поводити, правильно поводити, як взяти себе в руки, як правильно підійти до постраждалої особи, як подбати про свою власну безпеку.

Владислав уже має досвід надання першої допомоги. Розповідає, щоб зробити все правильно – треба бути впевненим у своїх діях. Саме це й опановують на таких заняттях.

Владислав Євстратов, інспектор роти тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції в Запорізькій області:

Для того, щоб в екстреній ситуації не розгубитися, потрібно постійно на тренуваннях це проводити, всі ці алгоритми, працювати зі всіма засобами допомоги, і тоді уже в екстреній ситуації ти зможеш чітко це зробити.

Учасники вишколу кажуть: такі навчання необхідні. Адже від цих знань та відточеності рухів залежить не тільки їхня власна безпека, а й життя цивільних.

Previous post Нідерланди – не єдина країна, яка готова купити батарею Patriot Україна – Куліба
Next post ​Завдяки спільним зусиллям Офісу Генпрокурора, СБУ та польських партнерів затрим…