племінника Назарбаєва засудили до 6 років позбавлення волі за розкрадання

Суд в Астані засудив племінника колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Кайрата Сатибалди до шести років позбавлення волі за звинуваченням у шахрайстві і розкраданні.

Суд також вирішив позбавити Сатибалди звання генерал-майора Комітету національної безпеки. Йому також заборонено обіймати державні посади протягом 10 років.

Сатибалди, суд над яким розпочався тиждень тому, визнав себе винним за всіма пунктами звинувачення і сказав, що шкодує про скоєне.

52-річного бізнесмена, який входив до списків найвпливовіших підприємців країни, заарештували в березні. В антикорупційній службі Казахстану тоді заявили, що його перевіряють на причетність до злочинів, які підривають безпеку держави.

Назарбаєв пішов у відставку у березні 2019 року, але зберігав значний вплив на політику країни. У січні 2022 року масові протести у великих містах з гаслами проти колишнього президента переросли в сутички демонстрантів із поліцією та армією.

Після цього Назарбаєв втратив позиції у владі, позбувшись кількох залишених за ним посад. Його родичі залишили високі посади, деякі опинилися під вартою як підозрювані у розкраданнях.

Читайте також: Казахстан: Токаєв підписав закон, що обмежує вплив Назарбаєва на політику держави

Previous post Британія запровадила санкції проти РФ за “референдуми”
Next post у Конгресі США погодили надання Україні близько 12 млрд доларів допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *