“Існують певні побоювання щодо довіри між країнами”: Володимир Дубовик розповів, як витік документів Пентагону вплине на відносини США та України (відео)

Витік таємних документів Пентагону та американської розвідки навряд чи негативно позначиться на відносинах Вашингтона та Києва, однак може мати зашкодити інтересам США у низці країн, зокрема у Південній Кореї та Єгипті.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” заявив директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик.

Стратегічного впливу не буде – Америка буде підтримувати Україну і надалі. Але існують певні побоювання щодо довіри між країнами. Адже ми бачимо, що перспективи наступу наших збройних сил не зовсім однаково бачаться у Вашингтоні і в Києві. Що ми вбачаємо, що цей наступ може бути успішним, а американці сумніваються в тому, що він надто стратегічно системно успішним буде.

І в принципі ще той момент, що країни спілкуються з Америкою, а тепер не знають, чи колись це спілкування вийде на публіку, і всі подивляться на цю переписку, передзвони і таке інше, і всю інформацію, то це трохи напружує. І люди зараз більше будуть думати, коли спілкуватися з американцями, чи викладати їм все що знаєш, як, і таке інше.

Все це трохи підриває довіру з окремими країнами – з Південною Кореєю, можливо з Єгиптом. Особливо з Південною Кореєю, де це (витік документів – ред.) спричинило таке невеличке внутрішньополітичне напруження.

Інформація про те, що вони розглядали цю пропозицію передання зброї до Польщі, щоб цю зброю Польща потім могла передати Україні. Це трохи зашкодить, мабуть, відносинам з Сеулом.

Але стратегічного такого негативного впливу ані на відносини з Україною, ані на відносини з іншими країнами, я не думаю, що ми побачимо.

Previous post Зросла кількість жертв обстрілу міста Слов’янськ: деталі
Next post Борнмут без Забарного на останній хвилині вирвав перемогу над топ-клубом АПЛ