Баффет: Ми не даємо Україні всього необхідного, але просимо воювати так, щоб ми не воювали – новини України, Політика

Виступаючи на конференції з відновлення України в Лондоні, американський мільярдер і філантроп Говард Баффет дорікнув її учасникам, лідерам держав та бізнесменів, що Україна не отримує всього, що необхідно їй для перемоги над Росією, водночас від неї вимагають вести війну так, щоб ніхто не був змушений безпосередньо взяти участь у ній. Його виступ транслювався в ефірі телемарафону.

Баффет наголосив, що війна, яка йде в Україні, змінить хід історії, тому зараз лідери країн та бізнесмени мають бути “на правильному боці”.

“Ми були корисними, але ми були повільними. Іноді ми були нерішучими. Ми не забезпечуємо українців усім необхідним для перемоги у цій війні. І, що гірше, ми просимо Україну вести цю війну так, щоб ми самі її не вели. Ця політика наводить до загибелі людей щодня”, – сказав він.

Мільярдер також звернувся до тих, хто всіма коштами прагне не допустити “ескалації” війни.

“Занепокоєних ескалацією війни я просто питаю: ви звертаєте увагу на те, як змінюється і вже змінився геополітичний ландшафт? Це не на користь нам. Це не на користь нікому, хто сидить у цій залі. Чи маєте ви хоч найменше уявлення про те, як виглядатиме наш світ, якщо ми дозволимо Україні програти?” – сказав Баффет.

  • США та деякі країни Західної Європи неодноразово застерігали від використання їх зброї на території Росії. Деякі види озброєння не надаються Україні саме через побоювання, що нібито вона втягне західні країни у війну з РФ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? ????БЕБ арештувало активи чотирьох компаній, які експортували корисні копалини …
Next post Україна за підтримки міжнародної дипломатії може розблокувати свої порти для всіх видів експорту – політолог Головко