Зеленський: Метою РФ були Канівська та Дністровська ГЕС, щоб повторити катастрофу Каховської | новини України

Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова, зауважив президент

Артем Джеріпа

Артем Джеріпа

Редактор новин

Зеленський: Метою РФ були Канівська та Дністровська ГЕС, щоб повторити катастрофу Каховської
Фото: Офіс президента

Сьогодні вночі свідомими цілями російських загарбників стали Канівська та Дністровська гідроелектростанції, РФ хоче повторення екологічної катастрофи Каховської ГЕС. Про це повідомив президент Володимир Зеленський після засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Президент наголосив, що виклики дуже серйозні.

“Цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи в Херсонській області. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом та вчасно не зупинити його в Україні”, – заявив він.

Прем'єр-міністр Денис Шмігаль, міністр енергетики Герман Галущенко, голови правлінь “Укренерго” та “Нафтогазу” Володимир Кудрицький та Олексій Чернишев доповідали на ставці про шкоду, яку окупанти завдали українській енергетиці, а також про відновлювальні роботи.

Чиновники обговорили найбільш дієві способи фізичного захисту та їхнє впровадження на інших об'єктах, зазначив президент.

Також під час засідання було розглянуто питання контрактів на постачання зброї та боєприпасів на найближчий час та на перспективу.

На перший план була потрібна протиповітряна оборона — через інтенсивність російських обстрілів необхідно швидше поповнювати запаси, пояснив президент.

Глава держави доручив посилити роботу з партнерами, Україна розраховує на їхню швидку реакцію.

Це була перша ставка, за скликання якої відповідав новий секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко.

Новина доповнюється…

Previous post ???? За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, які намагались «прорвати» …
Next post У Федерації біатлону України підтвердили відставку головного тренера чоловічої збірної