ППО для України. Зеленський заявив: Україна хоче скликати засідання Ради України – НАТО | новини України

Президент держави наголосив, що Україна щодня працює з партнерами для того, щоб отримати більше допомоги.

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

ППО для України.  Зеленський заявив: Україна хоче скликати засідання Ради Україна – НАТО
Володимир Зеленський (Фото: ВП)

Україна запросить скликання засідання Ради Україна – НАТО, яке буде присвячене протиповітряній обороні. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, на цьому засіданні мають обговорити захист неба над Україною, постачання ППО, відповідних систем та ракет.

Президент держави наголосив, що Україна щодня працює з партнерами для того, щоб отримати більше допомоги та “досягти справжньої рівності у захисті від терору” в Україні та інших частинах світу.

“За ці два дні ми вже чогось тільки не чули. Про різні конфлікти – тут, у Європі, і на Близькому Сході, – різні рівні загроз, різний повітряний простір. Хоча однакові “шахеди” і балістика… Про різні загрози ескалації. Але хіба життя людські різні, хіба різна гідність у людей?

16 квітня високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель заявивщо дешевше купити американські системи протиповітряної оборони Patriot, аніж відновлювати Трипільську електростанцію, яку зруйнувала Росія.

  • 11 квітня сталася масштабна пожежа у турбінному цеху Трипільської ТЕС внаслідок атаки РФ, ПАТ “Центренерго” втратило 100% генерації. Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.
  • президент Володимир Зеленський розповів про те, що Росія під час повітряної атаки 11 квітня запустила по Трипільській тепловій електростанції 11 ракет. Українська протиповітряна оборона збила перші сім, а згодом просто закінчилися ракети для захисту станції.

Читайте також: “Влучно, але обмежено. Бувай”. Трипільську ТЕС зруйнували ракетами Х-69 – чому це погано

Previous post “Україна програє війну, якщо Конгрес не допоможе”: Зеленський розказав про найгірший сценарій
Next post Райффайзенбанк, який оголошував про звільнення з РФ, збільшує штат