В Іспанії підтвердили, що нададуть Україні ракети у Patriot | новини України

Глава Міноборони країни повідомила, що до кінця червня Іспанія також буде готова до передачі Україні бойових танків Leoprad.

Влада Дубік Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

В Іспанії підтвердили, що нададуть Україні ракети у Patriot
Маргарита Роблес (Фото: EPA)

Іспанія надасть Україні додаткові ракети до систем протиповітряної оборони Patriot. Про це під час 21-го засідання у форматі “Рамштайн” заявила міністерка оборони Маргарита Роблес, йдеться на сайті відомства.

Глава Міноборони Іспанії підтвердила наміри Мадрида зробити внесок у протиповітряну оборону України, надіславши в державу набір ракет-перехоплювачів до комплексів Patriot. На базу матеріально-технічного забезпечення вони прибудуть чотири дні.

Найближчим часом Іспанія планує надіслати Україні додаткові снаряди 155 та 120 мм. А в наступні два місяці, як повідомила Роблес, іспанська сторона планує надати Силам оборони легкі та важкі кулемети, захищені логістичні машини на колесах, броньовані машини піхоти, протитанкову зброю та гаубиці польової артилерії.

Як зазначила глава іспанського відомства, перші одиниці бойових танків Leopard будуть готові до передачі Україні до кінця червня.

“Ці поставки супроводжуватимуться наданням різних систем протиповітряного спостереження та дистанційних озброєнь для захисту від безпілотників, систем, які готує іспанська оборонна промисловість”, – додала Роблес.

26 квітня видання El Pais з посиланням на урядових співрозмовників писало, що Іспанія передасть Україні ракети Patriot – незважаючи на тиск з боку НАТО та ЄС, передати Києву саме системи ППО.

  • 6 квітня Зеленський заявив, що Україні потрібні 25 систем Patriot, щоб повністю закрити небо держави.
  • 10 квітня Боррель сказав, що ЄС робить недостатньо для підтримки України, адже європейські армії мають близько 100 батарей Patriot.
  • 13 квітня Німеччина зобов'язалася надати Україні ще одну систему Patriot.
  • 23 квітня видання Рronews писало, що Греція може передати Україні Patriot за умови грошової компенсації від США та гарантій безпеки через загрозу з боку Туреччини.

Читайте також: Куліба про ППО для України: На радарі є чотири конкретні батареї Patriot

Previous post ???? Засідання «Рамштайну». Звернувся до учасників. Хоча за пів року, поки ми чекали …
Next post Канада спільно з Великобританією дадуть Україні понад $2 млн на виробництво дронів