Антиукраїнська риторика абсолютно неприйнятна: у МЗС висловили протест послу Угорщини через заяви Орбана – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто і висловило рішучий протест у зв’язку з нещодавніми зневажливими щодо України висловлюваннями прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. УНН із посиланням на заяву МЗС.

Подробиці

Як повідомили у МЗС, угорському дипломату було наголошено, що антиукраїнська риторика, яка вже протягом тривалого часу звучить з боку угорського керівництва, є абсолютно неприйнятною та завдає серйозної шкоди українсько-угорським відносинам.

“Угорську сторону було покликано зупинити цю негативну тенденцію для того, щоб уникнути непоправних наслідків для відносин між двома країнами. Було наголошено, що Україна, зі свого боку, готова до розвитку конструктивних добросусідських відносин з Угорщиною”, – додали в МЗС.

Раніше

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі з журналістами в Будапешті в п’ятницю, 27 січня, зробив низку суперечливих заяв про війну в Україні, які пізніше опублікував American Conservative.

Як повідомляє редактор видання Род Дрегер, який був присутній на зустрічі, Орбан заявив, що Захід “має зрозуміти”, що російський диктатор володимир путін “не може дозволити собі програти і не програє, тому що на нього чекає переобрання наступного року, і він не може балотуватись як президент, який програв війну”.

Крім того, за його словами, росія “не може допустити присутності НАТО в Україні”, і її мета сьогодні – “зробити Україну некерованою руїною”, щоб Захід “не міг претендувати на це як нагороду”.

“Наразі це Афганістан. Нічійна земля”, – висловився Орбан.

Прем’єр Угорщини також повторив проросійський наратив, що на боці України нібито “воюють війська НАТО”.

Як повідомляв УННМіністерство закордонних справ України оголосило, що викличе посла Угорщини після того, як прем’єр-міністр країни Віктор Орбан допустив зневажливі висловлювання на адресу України, порівнявши її з Афганістаном та назвавши “нічийною землею”.

Previous post Як “сваритися” у соцмережах, щоб не нашкодити собі – поради психолога – новини на УНН
Next post Нардеп Буймістер заявила, що рішення НКРЕКУ щодо покарання обленерго не покращать ситуацію, а створюють видимість контролю