“Це все штучна атака”: експерти та військові про скандали навколо Міноборони – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Низка скандалів, пов’язаних із Міністерством оборони України, може бути штучно спланованою атакою. Експерти різних галузей вбачають ознаки спланованої інформаційної кампанії проти відомства. УНН поспілкувався з військовими та політологами, щоб з’ясувати, кому це може бути вигідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забезпечив доставку ТРО зброї та боєприпасів: генерал Галушкін обурився через атаку на Лієва та розповів про співпрацю на початку вторгнення

Подробиці

На думку офіцера Збройних сил України Мирослава Гая, ознаки штучної кампанії полягають у тому, що негативні новини про Міноборони набули великого тиражу, в якому фігурували навіть фейки.

Цитата

“Я вважаю, що це атака на Міноборони, яка штучно розганяється. Поясню чому. Можливо, й були якісь порушення, але зазвичай усі такі скандали вирішуються усередині системи без залучення ЗМІ. Тут ми бачимо зворотну ситуацію: постійні інформаційні вибухи, деякі зумовлені навіть фейками. Я не хочу виступати чиїмось адвокатом, але в мене виникає єдине питання: кому все це вигідно, і хто злив журналістам фейковий паспорт Лієва (колишній керівник керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони – ред.)?

Наразі проти Міноборони йде потужна інформаційна кампанія – це видно неозброєним оком і це шкодить не лише міністерству, а й державі загалом. Тому що на це дивляться наші іноземні партнери, у яких ми купуємо зброю, отримуємо її за ленд-лізом, отримуємо кошти на закупівлю озброєння та інших необхідних речей для ЗСУ. Ви думаєте, вони не бачать цієї низки інформаційних вибухів? Бачать. І все це відбувається під час так званого аудиту США…” – наголосив Мирослав Гай.

На думку Дмитра Васильєва, політконсультанта, президента агенції досліджень та аналітики «РАДА», що розвиває, інформаційна кампанія проти міністерства може бути ворожою ІПСО (інформаційно-психологічною операцією).

«Інформація є надзвичайно сильним та потужним інструментом ведення війни, тому очевидно, що росія залучає ІПСО до своєї атаки на Україну. Частина цього ІПЗГ може бути залучена до нівелювання позитивного ставлення до ЗСУ та керівництва Міноборони, незважаючи на те, що Олексій Рєзніков надзвичайно ефективний міністр. Його ключове завдання – це переговори. І він дуже ефективно та професійно їх проводить», – зазначив Васильєв.

З ним погодився і політолог Тарас Загородній, який заявив, що Рєзніков не може зараз піти з посади міністра.

«Він (Олексій Резніков – ред.) має залишитися. Тому що це дуже ключова зараз ланка. Згадаймо історію – 1918 рік, після брестського миру німці залишають Україну, забирають армію Скоропадського. Замість того, щоб Петлюрі об’єднатися зі Скоропадським та утримувати країну від навали більшовиків, що робить наш великий борець за незалежність Петлюра? Зносить Скоропадського. До чого це призвело – вже знає кожен…

Ця петлюрівщина панує у нашому суспільстві і зараз. Розумієте, у нас має бути стабільна верхівка влади. Як правильно сказав Залужний: це не за стандартами НАТО – перекладати відповідальність за підлеглого на керівника. Міністерство оборони України – велика структура, кожного співробітника неможливо проконтролювати, і перекладати відповідальність із конкретного чиновника, якого спіймали, на міністра оборони, вимагаючи його відставки – це робота проти держави. Інших слів у мене немає», – повідомив Загородній.

Раніше

Генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ 2006-2010 років Ігор Романенко повідомив, що Міністра оборони України Олексія Резнікова планують “злити”, щоб сісти за стіл переговорів із росією та за фактом програти війну.

Previous post Google після прориву Microsoft інвестує 300 млн дол. у стартап зі штучного інтелекту – новини на УНН
Next post Російські лобісти переконували політиків із ЄС визнати анексію Криму та зняти санкції – розслідування