“Укроборонпром” підписав із чеською компанією договір про ремонт та спільні розробки бронетехніки – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Державний концерн “Укроборонпром” та чеський виробник військової техніки компанія VOP CZ, 6 лютого досягли домовленостей у сфері бронетехніки та підписали відповідні двосторонні документи про співпрацю. Про це повідомляє УННпосилаючись на Telegram концерн.

Подробиці

Зазначається, що “Укроборонпром” та VOP CZ визначили за пріоритет виробництво, ремонт та спільні розробки броньованої техніки, а також створення ланцюжків постачання деталей та виробів. До офіційної делегації Чехії увійшли керівництво Міжурядового агентства оборонного співробітництва (AMOS) при Міністерстві оборони та заступник глави МЗС Ярослав Кюрфюрст.

Досягнуті домовленості є наповненням угоди про створення спільного оборонного кластера з Чехією, яку “Укроборонпром” та AMOS уклали наприкінці 2022 року, повідомляє концерн. Співпраця передбачає виробництво військової техніки, збільшення обсягів виробництва боєприпасів різних калібрів, розвиток сервісних хабів з обслуговування та ремонту ОВТ, а також співробітництво у сфері високих технологій, зокрема створення спільних науково-дослідних центрів.

Цитата

“Поглиблення партнерства з Чеською Республікою в оборонній галузі сприятиме подальшій інтеграції України в ОПК Північноатлантичного альянсу. На сьогоднішній день Концерн вже має низку домовленостей про співпрацю з більш ніж 10 країнами-членами НАТО”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Чеська компанія Czechoslovak Group, яка займається модернізацією танків для України, на початку січня повідомила про розширення виробництва.

Previous post Жінка позбулася кота, бо той був дуже добрим і лагідним
Next post Військовим заборонили власні авто на війні? Пояснюємо, чому зради немає