“Динамо” продало Забарного у “Борнмут”. За даними інсайдерів, його оцінили дорожче, ніж свого часу Шевченко та Ярмоленко

20-річний українець підписав контракт із клубом АПЛ на п’ять із половиною років. За умовами трансферу клуби погодили проведення благодійного товариського матчу.

Офіційну інформацію про суму трансферу клуби не публікують. Президент “Динамо” Ігор Суркіс заявив, що частину суми за трансфер Забарного клуб спрямує на потреби ЗСУ.

За даними Tribuna.com, трансфер Забарного став рекордним в історії “Динамо”. Як пише видання, інсайдери називають різні суми трансферу Забарного. За інформацією футбольного YouTube-каналу “ТаТоТаке”, вона склала 25 мільйонів фунтів стерлінгів (майже €28,5 мільйона), даними італійського футбольного інсайдера, журналіста Ніколо Скіри – €27 мільйонів. Також у угоді передбачено бонуси.



У будь-якому з цих варіантів це найбільша сума, яку “Динамо” будь-коли заробляло на продажі гравця. До цього найдорожчими трансферами для “Динамо” був продаж Андрія Ярмоленка до “Борусії” Дортмунд за €25 млн, перехід Андрія Шевченка до “Мілана” за €23,91 млн і продаж Віталія Миколенка до “Евертона” за €23,5 млн .



контекст:

Забарний народився 1 вересня 2002 року у Києві. Вихованець ДЮФШ “Динамо” імені Валерія Лобановського. Дебютував за головну команду столичного клубу у вересні 2020 року у 18-річному віці. Загалом у біло-синій футболці “Динамо” захисник провів 84 матчі (50 в УПЛ, 4 – у Кубку та Суперкубку України, 30 – у єврокубках) та забив 1 м’яч.

Previous post Американська DFC виділить 250 млн доларів на підтримку українського бізнесу – Шмигаль – новини на УНН
Next post Польща хоче вдвічі скоротити навчання українських захисників на Leopard, щоб техніка якнайшвидше була на полі бою