Українців не поширювати інформацію про наслідки ударів по енергооб’єктах

Міненерго просить українців не поширювати інформацію про наслідки ударів по енергооб'єктах


Наслідки обстрілів окупантами енергосистеми України (архівне фото)

Фото: Віталій Коваль/ Facebook

Міністерство енергетики звернулося до громадян з проханням не поширювати інформацію, яку росіяни будуть використовувати використовувати для подальшого координування своїх дій і планування нових атак на енергетичні об’єкти.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

“З огляду на безпекову ситуацію в країні та активізацію масованих ударів ворога по об’єктах енергетичної системи по всій території України, звертаємося до всіх органів державної влади та органів місцевого самоврядування, державних та приватних підприємств і компаній, представників ЗМІ та експертів”, – йдеться в повідомленні.

Так, українців просять:

  • не озвучувати публічно (в ефірах телеканалів та радіоефірах, у ЗМІ, соцмережах) детальну інформацію щодо наслідків ударів.
  • не називати конкретні обʼєкти влучань.
  • не надавати деталі про конкретні об’єкти і прив’язки до місцевості, куди було або не було влучання засобів повітряного нападу.
  • не уточнювати кількість влучань і місця влучань.
  • не надавати інформації в конкретних цифрах і показниках – щодо відключень, дефіциту електроенергії тощо.

Розголошення такої інформації є дуже великою загрозою, адже ворожа розвідка активно працює за відкритими джерелами інформації.

Атака 29 березня

  • У ніч на п’ятницю ворог продовжив нищити українську нафтову і енергетичну інфраструктуру. За даними Укренерго, унаслідок атаки пошкоджені теплові та гідроелектростанції в західних і центральних областях. Поранень зазнав один енергетик. Пошкоджено три теплоелектростанції.
  • Росіяни випустили 99 повітряних засобів ураження: 60 ударних дронів, решта – ракети різних типів, зокрема й “Кинджали”. ППО вдалося збити 84 ракети і безпілотники. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що є пошкодження енергетики в шести областях.
  • Тактику масованих ударів по енергетиці ворог відновив у другій половині березня.

Previous post Кинула виклик старінню і “виглядає сенсаційно”. ЗМІ коментують весняне перетворення Кідман, яка стала платиновою білявкою. Фото
Next post Росія та Індія: Кулеба закликав переосмислити – новини LB.ua