На Черкащині вода підтоплює двори та будинки

Велика вода прийшла на Черкащину. Буквально за кілька днів різко підвищився рівень Кременчуцького водосховища. Водопілля відчули щонайменше у двох районах області. На хуторі Хрещатик підтоплено 13 будинків і вода тільки прибуває. Матеріал Станіслава Кухарчука.

Хутір Хрещатик на Черкащині знову у центрі весняного водопілля. Буквально за добу вода у прибережній частині хутора піднялась більше як на метр і вже підтоплює двори та будинки. Там, де ще тиждень тому можна було проїхати машиною, тепер тільки човном.

Ольга показує, як нині виглядає її господарство. Води у сараях вже по коліно. Всіх домашніх тварин жінка перенесла в будинок, там поки сухо. Але вода – прибуває.

Ольга – жителька хутора Хрещатик:

Я зооволонтер, я постійно підбираю собак, куди мені їх дівати? У мене на території 5 великих собак, так, вони всі безпородні, але ж.

У Хрещатику вже затопило щонайменше 13 дворів. Торік хутір також постраждав від весняного водопілля. Тому схема роботи у рятувальників тут вже відточена. Тим, хто не хоче евакуйовуватись, працівники ДСНС розвозять воду та продукти.

Роман виїжджати не хоче. Каже, залишається через тварин, яких немає куди подіти. Але ситуація з кожною годиною стає все критичнішою, вода потроху підбирається до трансформаторів.

Роман – житель хутора Хрещатик:

Ще 20 сантиметрів. Ну, світло, я вже домовився, то будемо відключати, залишаємось без світла, без води, без нічого. Всі дрова, що були сухі – уплили, топити немає чим.

Причиною різкої повені став скид надлишкової води з Канівської ГЕС. У зоні підтоплення опинилась прибережна смуга щонайменше двох районів області – Канівського та Золотоніського. За прогнозами пік водопілля буде на вихідні.

Previous post Вакцинація під час війни: від яких інфекцій потрібно захиститися
Next post Рекордний пакет допомоги: що Україна отримає від Великої Британії