Одеська область за кілька днів повернеться до планових відключень – Братчук – новини на УНН

КИЇВ. 30 січня. УНН. 26 січня після масованої ракетної атаки було пошкоджено енергетичні об’єкти, що живлять Одеську область. Внаслідок цього ситуація у місті складна, діють екстрені відключення. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник голови обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає УНН.

Цитата

«На жаль, 26 січня були потрапляння до об’єктів критичної інфраструктури. Наразі ситуація на Одещині, як зазначають енергетики, є найскладнішою з усіх областей держави. Тому що відбулися масштабні руйнування енергетичних об’єктів, які живлять Одесу та весь Одеський район. Тому сьогодні продовжують діяти обмеження щодо постачання електроенергії для міста та територіальних громад області», – повідомив Братчук.

Поки що продовжують діяти екстрені відключення, а електроенергія подається до будинків на кілька годин. Аварійні бригади працюють цілодобово, щоби повернути регіон до стабілізаційних графіків.

«Енергетики обіцяють, що через деякий час вони намагатимуться повернутися до стабілізаційних графіків. Йдеться не про годинник, а про кілька днів. Це, як мінімум. Зараз прогнозувати, що це відбудеться завтра чи за два-три дні, неможливо. І хоча ситуація складна, але не на межі критичної, бо ми знаємо, що робити», – наголосив Братчук.

Нагадаємо

Раніше у ДТЕК повідомили, що як мінімум до кінця січня Одеса та область не зможуть повернутися до стабілізаційних графіків відключення світла.

Previous post У ЗСУ пояснили, чи можливий нині наступ військ РФ на Запорізькому напрямку
Next post судитимуть командира загону нацгвардії РФ по Чеченській Республіці — Київ — tsn.ua