До “Гвардії наступу” подали заявки понад 8 тисяч добровольців – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. До “Гвардії наступу”, яка буде орієнтована на звільнення території, вже подали заявки понад 8 тисяч добровольців. Про це повідомив виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко, якого цитує прес-служба МВС. УНН.

Цитата

“Загалом до “Гвардії наступу” на сьогодні подали заявки понад 8 тисяч добровольців. Усі вони проходитимуть співбесіду та перевірки”, – наводить слова Клименка прес-служба.

“На даний момент найбільше добровольців записалося до Національної гвардії, але там і більше бригад. У Нацгвардії шість бригад, у Нацполіції – одна і поки що одна – у Держприкордонслужбі. Набір триватиме 60 днів. Це не постійний процес, ми з кожним добровольцем проводимо співбесіду, військово-лікарську комісію, перевіряємо її фізичні та ментальні здібності та проводимо спеціальні перевірки. Оскільки ті особи, які йдуть на службу, не можуть мати судимостей”, – сказав Клименко.

Подробиці

Він зазначив, що рекрутинг відбувається за принципом індивідуального підходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силовики розповіли про засади формування штурмових бригад “Гвардія наступу”

“Доброволець, який заповнює анкету, приходить до ЦПАУ, на сайті або за “гарячою лінією”, він пише спеціалізацію і сам обирає бригаду. Коли приходить на співбесіду, доброволець каже, що може керувати танком або БТРом, або він снайпер, або – лікар “Ми індивідуально підходимо до кожного. До того ж, якщо доброволець обирає розвідку – ми його випробовуємо, якщо мінометний підрозділ – він навчатиметься стріляти з міномета”, – розповів Клименко.

Він також додав, що “Гвардія наступу” буде орієнтована на звільнення території: “Ми працюватимемо на наступ. Поки ЗСУ обороняють кордони, ми готуємось до звільнення наших територій”.

Previous post NBC News пише, що президент таки відвідає країну — Політика — tsn.ua
Next post британська розвідка оцінила можливості армії РФ — tsn.ua