Туреччина завершила будівництво наземного трубопроводу для чорноморського газу – новини на УНН

КИЇВ. 17 січня. УНН. У Туреччині завершили будівництво вимірювальної станції та 36-кілометрового трубопроводу, який прийматиме чорноморський газ із заводу з переробки природного газу у Філіосі та передаватиме його до національної системи. Про це інформує УННпосилаючись на TRT Haber.

Подробиці

Повідомляється, що роботи BOTAŞ були завершені вчасно і без ускладнень. Цей трубопровід має знизити залежність Туреччини від іноземних енергоносіїв. Планується, що трубопровід приєднають до національної системи у березні 2023 року, до проекту залучено 10 тисяч осіб.

Цитата

“Щоб під’єднати вітчизняний газ до національної системи, на першому етапі команди ввели в експлуатацію спеціальні перехідні програми у 36-кілометровій прокладці трубопроводу. Це перший у мережі автоматичний зварювальний апарат для такої короткої лінії”.

В рамках проекту було реалізовано 87 пунктів, таких як дороги, струмки та лінії електропередач. Ця практика склала 10 відсотків загального обсягу трубопроводу”, – повідомляє телеканал.

Нагадаємо

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у грудні 2022 року заявив, що бурове судно Фатіх у родовищі Чайджума-1 на глибині 3023 метра виявило запаси природного газу 58 мільярдів кубометрів.

Previous post Арештовича звільнено від виконання обов’язків радника Офісу президента – новини України, Політика
Next post Потрібно зробити все, щоб росіяни були витіснені з України: Дуда відвідав Український дім у Давосі – новини на УНН