У Румунії на пляж винесло двигун ракети від російського ЗРК “Панцир-С1”. Фото, відео

Об’єкт передали міністерству оборони, фахівці ВМС Румунії встановили, що це двигун російського зенітно-ракетного комплексу.Панцир-С1″. Вибухонебезпечних речовин у ньому немає, зазначили автори релізу.

У ВМС Румунії вважають, що ракета, найімовірніше, впала в море під час бойових дій під час війни Росії проти України в Чорному морі і хвилями її прибило до румунського пляжу.

Як повідомив Digi24, ракета була виявлена ​​на території, що прилягає до готелю Gura Portiței – це приблизно 90 км від кордону з Україною. У тому районі бойові дії велися на острові Зміїний, який був звільнений від окупантів на початку літа 2022 року. У червні українські військові повідомляли про знищення на острові російських ЗРК “Панцир-С1”.

Фото та відео елемента ракети опублікувало румунське видання Роздрукувати газетуa.



У ВМС Румунії не відкидають, що до узбережжя країни хвилі можуть принести й інші залишки снарядів.

“Враховуючи характеристики ракет цього типу і частоту їх використання в бойових діях, можливо, що в майбутній період морські течії можуть принести такі компоненти поблизу прибережної зони Румунії або інших прибережних країн, не представляючи при цьому небезпеки. Однак ми рекомендуємо громадянам, які помітили такі боєприпаси, з метою власної безпеки триматися подалі від виявлених предметів та негайно повідомити компетентні органи”, – йдеться у релізі.

ВІДЕО

відео: Газета Ампрента / YouTube

Previous post Президент Литви впевнений, що Шольц передасть Україні Leopard. Назвав це переломним моментом – новини України, Політика
Next post Червоний Хрест досі не має доступу до військовополонених та цивільних, утримуваних Росії – омбудсмен – новини на УНН