Світ “небезпечно не готовий” до наступної кризи – Червоний Хрест – новини на УНН

КИЇВ. 30 січня. УНН. Усі країни залишаються “небезпечно непідготовленими” до наступної пандемії, попередив Червоний Хрест, заявивши, що майбутні кризи в галузі охорони здоров’я також можуть зіткнутися з можливими стихійними лихами, пов’язаними з кліматом. УНН посилаючись на AFP.

Подробиці

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (IFRC) заявили, що, незважаючи на три “жорстокі” роки пандемії Covid-19, надійних систем забезпечення готовності “вкрай не вистачає”.

“Усі країни залишаються небезпечно непідготовленими до майбутніх спалахів”, – заявила МКЧХ, зробивши висновок, що зараз уряди готові не більше, ніж у 2019 році.

У повідомленні йдеться про те, що країни мають бути готові до “безлічу небезпек, а не тільки до однієї”, і говориться, що суспільства стали по-справжньому стійкими тільки завдяки плануванню різних типів лих, оскільки вони можуть відбуватися одночасно.

МКЧХ послалася на зростання пов’язаних з кліматом лих і хвиль спалахів хвороб у цьому столітті, одним з яких був Covid-19.

МКЧХ випустила два звіти з рекомендаціями щодо пом’якшення майбутніх трагедій у масштабах Covid-19 у третю річницю оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров’я вірусу міжнародною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

“Пандемія Covid-19 має стати тривожним сигналом для світової спільноти, щоб негайно підготуватися до наступної кризи в галузі охорони здоров’я”, – сказав генеральний секретар МКЧХ Джаган Чапагейн.

“Наступна пандемія може бути не за горами, якщо досвід Covid-19 не прискорить наших кроків до забезпечення готовності, що прискорить?”

Додамо

До 2025 року країни мають збільшити внутрішнє фінансування охорони здоров’я на один відсоток від валового внутрішнього продукту, а глобальне фінансування охорони здоров’я – не менше ніж 15 мільярдів доларів на рік, додали в Червоному Хресті.

МКЧХ заявив, що за останні три роки його мережа охопила понад 1,1 мільярда людей, щоб забезпечити їхню безпеку під час пандемії Covid.

Previous post Макрон не виключив передачу Україні військових літаків та назвав умови
Next post 33-річна Мишина в глибокому декольті млосно прогнулась у спині перед об’єктивом