Мінфін США ввів санкції проти високопосадовців іранського виробника безпілотників – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Міністерство фінансів США в п’ятницю запровадило санкції щодо восьми високопосадовців іранського виробника безпілотників – це останній каральний захід у відповідь на постачання Тегераном безпілотників Росії для війни проти України, інформує УНН.

Подробиці

Згідно із заявою міністерства фінансів, виробник, компанія Paravar Pars, вже потрапив під санкції США та Європейського Союзу за виробництво дронів для іранських ВПС.

Міністерство фінансів у п’ятницю націлилося на раду директорів компанії.

Агентство також ідентифікувало два іранські судна. IRIS MAKRAN, “нафтовий танкер, який був перепрофільований для військово-морських операцій”, але все ще має можливість запускати безпілотні літальні апарати (UVA), широко відомі як дрони, в даний час “здійснює міжнародний рейс”, за даними Міністерства фінансів. Танкер супроводжує військово-морський фрегат IRIS DENA.

Рада директорів Paravar Pars

  • Хосейн Шамсабаді в даний час є керуючим директором та генеральним директором Paravar Pars, а також членом ради директорів фірми;
  • Алі Реза Тангсірі зараз є головою правління Paravar Pars. Тангсірі також є командувачем ВМС КСІР і публічно обговорював навчання ВМС КСІР за участю літаків та безпілотників. Як командувач Тангсірі керував випробуваннями БПЛА та крилатих ракет ВМС КСІР;
  • Абуальфазл Назері – заступник голови ради директорів Paravar Pars;
  • Мохсен Асадов – член ради директорів Paravar Pars, а раніше обіймав керівну посаду в компанії;
  • Мохаммад Садег Хейдарі Муса зараз є членом Ради директорів Paravar Pars. Муса також є офіційною особою ВМС КВІР;
  • Абульфазл Салехнежад був членом ради директорів Paravar Pars;
  • Мохаммад Реза Мохаммаді та Абулгасем Валагохар нині є членами ради директорів Paravar Pars.

“Іранські підприємства продовжують виробляти БПЛА для іранських КСІР та збройних сил. У ширшому сенсі Іран постачає безпілотники для бойових операцій росії з завдання ударів по критично важливій інфраструктурі в Україні”, – йдеться в заяві заступника міністра фінансів США щодо боротьби з тероризмом і фінансовою Брайана Нельсона.

“Сполучені Штати продовжать агресивно атакувати усі елементи іранської програми БПЛА”.

Previous post Винищувачі для України – коли починати підготовку пілотів і коли Україна отримає перші літаки — tsn.ua
Next post СБУ звинувачує двох посадовців Міноборони у розкраданні грошей на будівництві казарм