Найбільший експортер вугілля у світі відмовився від будівництва вугільної шахти поблизу Великого Бар’єрного рифу – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Найбільший експортер вугілля Австралія заблокувала будівництво шахти біля Великого Бар’єрного рифу відповідно до природоохоронного законодавства. Про це інформує Bloomberg. УНН.

Подробиці

Міністр навколишнього середовища Таня Пліберсек оголосила про своє остаточне рішення щодо вугільного проекту Центрального Квінсленду в Твіттері в середу, заявивши у відео, що всього за 10 робочих днів вона отримала понад 9000 публічних пропозицій щодо шахти.

Це перший випадок, коли австралійський міністр відхилив пропозицію щодо будівництва вугільної шахти відповідно до Закону країни про охорону навколишнього середовища та збереження біорізноманіття. Це знаменує серйозний поворот для Австралії, яка довгий час вважалася “відстаючим регіоном” у глобальному кліматі і одним з найбільших у світі забруднювачів на душу населення через її величезні галузі експорту вугілля та природного газу.

“Я вирішила, що несприятливий вплив на навколишнє середовище занадто великий”, – написала Пліберсек. Twitter. “Шахта є відкритою вугільною шахтою менш ніж за 10 кілометрів від Великого Бар’єрного рифу, і ризик забруднення та незворотної шкоди рифу дуже реальний”.

За даними уряду Квінсленду, Central Queensland Coal запропонувала видобувати до 10 мільйонів тонн енергетичного та коксівного вугілля на рік протягом приблизно 24 років.

Додамо

Вугілля є найбільшим експортним товаром Австралії після залізняку.

Австралія є найбільшим у світі експортером металургійного вугілля і поступається лише Індонезії з постачання енергетичного вугілля. Лівоцентристський лейбористський уряд, обраний у травні, намагається активізувати дії Австралії щодо боротьби зі зміною клімату, пообіцявши скоротити викиди на 43% до 2030 року порівняно з рівнем 2005 року.

Previous post Зеленський у Лондоні: Перемога України змінить світ, це буде перемога над ідеєю війни – новини України, Політика
Next post Влада обговорює відмову від цінових обмежень на ринку електроенергії – Герус