Влада обговорює відмову від цінових обмежень на ринку електроенергії – Герус

“Обговорювалася можливість не просто підняти price-cap, обговорювалася лібералізація ринку. Є price-cap на різних сегментах ринку. Є верхні price-cap, є нижні price-cap і так далі. Можливо, навесні з цього приводу вже будуть ухвалені певні рішення” , – сказав він.

Герус вважає, що лібералізація може допомогти ринку, оскільки вона дозволить легше ремонтувати інфраструктуру, залучати інвестиції та будувати нову генерацію. Він зазначив, що з огляду на інфляцію збільшення вартості електроенергії для деяких категорій населення не стало б критичним навантаженням.

“На мій погляд, держава має субсидувати не все населення, а лише ті верстви, які цього потребують. Якщо у людини є гроші на басейн з підігрівом, значить, потенційно у неї є можливість платити за електроенергію більше”, – підкреслив Герус.

контекст:

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила проект постанови про граничні ціни на електроенергію на ринку “на добу вперед” (РСВ), внутрішньодобовому (ВСР) та ринках, що балансують.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 5 жовтня. У комісії зазначили, що остаточне затвердження верхня ціна відбудеться після публічного обговорення схваленого проекту ухвали. Про це писала агенція “Інтерфакс-Україна”. Проектні рішення опубліковано на сайті НКРЕКУ.

Міжнародна торгова палата закликала НКРЕКУ до рішучих кроків щодо стабілізації ситуації, зокрема ослаблення цінових обмежень.

Previous post Найбільший експортер вугілля у світі відмовився від будівництва вугільної шахти поблизу Великого Бар’єрного рифу – новини на УНН
Next post У Білорусі журналіста Анджея Почобута засудили до восьми років колонії