“Скажіть, у мене рука є?” Я її не відчувала взагалі”. Пораненій пенсіонерці лікарі провели операцію завдяки Фонду Ріната Ахметова

“Було відчуття, що я склалася. У чотирьох місцях переломи руки. Сім снарядних ран. Я кричу: “Сусіди, допоможіть! Скажіть правду, у мене рука є? “Я її не відчувала взагалі”, розповіла Козлова.

“Швидка” привезла подружжя до травматології, лікарі всю ніч зашивали жінці рани, накладали систему фіксації, гіпси, а наступного дня її перевезли до Дніпра, потім у Кропивницькому, де їй прооперували руку.

“Мені зробили операцію завдяки Рінату Ахметову. Я не уявляю, як прості пенсіонери можуть зібрати таку суму. Обіцяють також реабілітацію. Дякую за дуже велику допомогу. Сподіваюся на якнайшвидше одужання”, – подякувала Фонду Козлова.

За словами завідувача відділення реконструктивної травматології Донецького державного медичного університету Максима Власенка, мешканці Краматорська було проведено остеосинтез плеча та кістки передпліччя, заміщення дефектів кістково-пластичними матеріалами та ревізія судинно-нервових структур.

“Ми розповіли Фонду Ріната Ахметова, що нам необхідно для проведення оперативного втручання. Це і нейропротектори, і металеві конструкції-фіксатори, і шовний матеріал. Крім того, що Фонд заплатив за придбання всіх конструкцій, він пропонує ще й реабілітацію пацієнтки. підкреслив лікар.

контекст:

В рамках програми “Лікування та реабілітація поранених дорослих” Фонд Ріната Ахметова надає допомогу мешканцям України, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога.

Звернутися за допомогою можна, написавши до месенджера Фонду або зателефонувавши на безкоштовну гарячу лінію 0800509001, яка працює з понеділка по п’ятницю.

Previous post Правляча коаліція Японії прискорює ухвалення правок у законах, які дозволять експорт зброї – ЗМІ
Next post У Великій Британії вийшла біографічна книжка захисника Маріуполя Ейдена Асліна