На фронті загинула журналістка, театрознавець та мінометниця Алла Пушукарчук із позивним Рута

“Останнього разу ми говорили з нею вже цього року. Домовилися написати один одному, “коли будуть якісь хороші новини”. Їх не вийшло. Відбувся фатальний обстріл, який забрав життя Рути, – написав Кропивенко. – Алла була з того покоління. Вона дорослішала на війні і жадібно будувала плани на майбутнє. Вона не терпіла зухвалості і зайвого пафосу, Вона навіть знесла свій Facebook, щоб не ув'язати в срачах”/.

Як пише “Читомо”, Пушкарчук закінчила Інститут журналістики Київського національного університету культури та мистецтв за спеціальністю видавнича справа та редагування, а також Київський національний університет театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого за спеціальністю театрознавство.

З серпня 2014 року до квітня 2018-го Пушкарчук працювала в 5-му окремому батальйоні Української добровольчої армії як журналіст і фотограф. Тоді отримала позивний “Рута”. Після демобілізації працювала журналісткою та редактором стрічки новин у журналі “Український тиждень”, піарщицею у видавничому домі “Комора”. 2021 року півроку працювала випускним редактором “Читомо”. Після початку повномасштабної війни Пушкарчук приєдналася до ЗСУ та стала мінометницею.

Інститут масової інформації у Facebook зазначає, що Пушкарчук стала 77-ю у списку медійників, які загинули внаслідок російської агресії проти України.

Previous post Неодмінною умовою безпеки Європи є те, що Росія не виграє війну проти України – Макрон
Next post Німеччина тисне на союзників із вимогою надати Україні більше ППО