Росія встановила рекорд з постачання добрив до Індії – Reuters

Росія встановила рекорд з постачання добрив до Індії - Reuters

Індійські робітники розвантажують вагон із мінеральними добривами

Росія отримала великого покупця, який може замінити європейських клієнтів, кажуть у хімічній галузі.


 

Росія вперше стала найбільшим постачальником добрив до Індії у першій половині 2022/23 фінансового року, зайнявши понад п’яту частку ринку. Про це повідомляє Reuters у понеділок, 21 листопада.


 


 


Імпорт добрив у країну з Росії зріс на 371% до рекордних 2,15 млн. тонн за перші шість місяців фінансового року, що розпочався 1 квітня, повідомив високопоставлений урядовець.


 


“Індія щосили намагалася отримати добрива за розумними цінами після ескалації конфлікту між Росією та Україною. Російські поставки були своєчасними і за розумними цінами. Це допомогло нам уникнути можливого дефіциту”, – сказав він.


 


Ціни на добрива на світовому ринку підскочили з березня після того, як Захід запровадив санкції проти постачання добрив із Росії та Білорусі. Спільно ці дві країни минулого року займали понад 40% світового експорту калію. На Росію припадало близько 22% світового експорту аміаку, 14% світового експорту карбаміду та близько 14% моноамонійфосфату (МАФ) – усіх основних видів добрив.


 


“Індія іноді отримувала знижки більш ніж на 70 доларів за тонну, порівняно зі світовими цінами. Росія отримала великого покупця, який може замінити європейських клієнтів”, – сказав високопоставлений представник галузі, який веде переговори із закордонними постачальниками від імені індійських покупців.


 


Сплеск постачань з Росії вдвічі скоротив експорт добрив Китаю до Індії до 1,78 млн. тонн у першій половині 2022/23 року. Також впав експорт з інших країн, таких як Йорданія, Єгипет та ОАЕ.


 


У 2021/22 фінансовому році частка Росії в індійському імпорті становила близько 6%, а частка Китаю – 24%. За словами чиновника, частка Росії на ринку підскочила до 21% у першій половині 2022/23 року, перевершивши Китай як найбільшого постачальника до Індії.


 


Загальний обсяг імпорту добрив Індією у першій половині 2022/23 року впав на 2,4%, порівняно з минулим роком, до 10,27 млн. тонн, але у вартісному вираженні імпорт за цей період зріс на 59%, до 7,4 млрд. доларів.


 


 


 


 


 

Previous post Адель дала перше за п’ять років живе шоу у Лас-Вегасі
Next post Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом – Чернєв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *