Минулого року в Україні було виплачено соціальну допомогу на майже 800 млрд гривень – новини на УНН

КИЇВ. 10 січня. УНН. Торік було нараховано та виплачено соціальну допомогу на суму майже 800 млрд грн. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду. УНН.

Цитата

«За безпрецедентно тяжких обставин безперебійно виплачували усі соціальні допомоги. Загалом минулого року вони нараховані та виплачені на суму майже 800 млрд грн. 2022 року пенсії проіндексовані і в середньому зросли на 16%», – сказав Шмигаль.

Він нагадав, що з ініціативи Президента Володимира Зеленського для людей віком 70-75 років уряд передбачив доплати у 300 грн., для пенсіонерів у віці 75-80 років – 400 грн., для людей у ​​віці 80+ – до 500 грн.

«Майже 11 млн. пенсіонерів отримали пенсійні виплати своєчасно на загальну суму понад 575 млрд. грн. Це сталося завдяки сумлінній сплаті ЄСВ роботодавцями: Пенсійний фонд отримав понад 375 млрд. грн. Це майже на 6% більше, ніж було заплановано», – розповів Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що змінилася організаційна модель соціального страхування.

«Тепер її реалізує Пенсійний фонд України. Саме він призначає, обчислює та виплачує житлові субсидії, а також лікарняні, декретні, щомісячні та одноразові страхові виплати. Це робить систему підтримки швидшою, гнучкішою та адреснішою, – сказав Шмигаль.

За його словами, незмінними залишаємо комунальні тарифи для населення. Крім того, 2,5 млн. домогосподарств минулого року отримали житлові субсидії на суму 24,7 млрд. грн. Ще 12,7 млрд грн було надано як пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Доповнення

Кабінет міністрів ухвалив рішення, яке дозволить продовжити автоматичне здійснення соціальних виплат, дія яких закінчилася під час воєнного стану.

Previous post Українська тенісистка прокоментувала інцидент із прапором Росії на своєму матчі Australian Open
Next post Путін намагається знизити зростання популярності Пригожина – Інститут дослідження війни