Фонд держмайна України планує продати ще один морський порт

“Під час робочої поїздки в Одеському регіоні перевірив поточний стан справ Білгород-Дністровського морського торговельного порту. Вже скоро ФДМ оголосить про початок процесу його приватизації”, – написав у Facebook 2 лютого перший заступник голови ФДМ Дмитро Клименков.

За його словами, приватизація цього порту дозволить залучити приватні інвестиції для розвитку логістичного майданчика, а отримані кошти стануть підтримкою державного бюджету та сил оборони.



У фонді уточнили, що з 1 квітня 2022 року Білгород-Дністровський порт використовується як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях та відправляє їх далі у вагонах. З травня підприємство розпочало відвантаження зернових, перевалку залізорудних котунів та перевантаження металопродукції.

“Завдяки цьому порт повернувся до життя, але потребує подальших значних фінансових вкладень. Відновлення повноцінної діяльності [порта] можливо тільки із залученням значних інвестицій, оскільки підприємство було збитковим ще до повномасштабного вторгнення, мало борги із заробітної плати перед бюджетами різних рівнів», – зазначив ФДМ.



Білгород-Дністровський морсько-торговельний порт розташований на західному березі Дністровського лиману та займає 59 га під основну виробничу територію. Також до комплексу входить інфраструктура портового пункту Бугаз (5 га, що знаходиться на території селища Затока. Порт був заснований у 1971 році.

контекст:

У січні ФДМУ провів перший час незалежності України приватизаційний аукціон порту і продав за 200 млн грн Усть-Дунайський порт. Під час торгів на майданчику Prozorro його ціна зросла втричі.

Previous post Виробництво автомобілів у РФ впало до мінімуму за 50 років
Next post Нетаньягу пообіцяв Макрону надати Україні “військові штучки” – ЗМІ – новини на УНН