ЄС виділить €1 млрд на програму швидкого відновлення України – голова Єврокомісії

Вона зазначила, що ЄС надав Україні €50 мдрд допомоги, 18 млрд з яких виплачуватимуться щомісячними траншами протягом 2023 року.

“Допомога зараз у відшкодуванні збитків, які путінські бомби завдають енергетичній інфраструктурі, – це лише одна частина. Але ремонт будівель, доріг, інфраструктури в цілому, шкіл, лікарень – це щоденна робота, яку ви повинні робити. І тому так важливо, щоб ми одразу почали з швидкого відновлення. Це вбудовано у ширший процес реконструкції. Я рада, що ми змогли оголосити, що перший €1 млрд на швидке відновлення буде виділено”, – заявила Фон дер Ляйєн.

За її словами, “роботу можна розпочати негайно”.

контекст:

Внаслідок війни, яку розпочала Росія, Україна зазнала збитків на суму понад $700 млрд, повідомляв Шмигаль 3 січня. Він заявляв, що відновлювати Україну влада має намір насамперед за рахунок заарештованих активів РФ.

Україні цього року потрібно додатково $17 млрд для швидкого відновлення енергетики, інфраструктури та житла, зруйнованих російськими обстрілами, зазначав прем’єр.

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляли 12 січня 2023 року, що, згідно з даними станом на осінь минулого року, 2,4 млн. українців проживають у зруйнованому чи пошкодженому від обстрілів житло заявки на отримання компенсацій через додаток “Дія” подали понад 316 тис. громадян.

Previous post МОЗ за підтримки Favbet розпочало перше в країні дослідження з ігрової залежності Реклама
Next post головне за зведення Генштабу — tsn.ua