Credit Suisse після обвалу акцій попросив у Центробанку Швейцарії $54 млрд – Банки

Швейцарський банк Credit Suisse, який втратив у середу майже третину своєї ринкової капіталізації через обвал акцій, оголосив про намір отримати доступ до кредитної лінії Центрального банку Швейцарії (SNB) у розмірі до 50 млрд франків, або $54 млрд. Про це повідомляє сайт Credit. Suisse.

“Додаткова ліквідність підтримає основний бізнес Credit Suisse та його клієнтів, поки Credit Suisse робить необхідні кроки щодо створення більш простого та сфокусованого на потребах клієнта банку”, – йдеться у прес-релізі.

Банк також повідомив, що його лондонська структура Credit Suisse International запропонувала достроково погасити пріоритетні багаті облігації на 3 млрд франків. Пропонуються до викупу 10 випусків паперів, номінованих у доларах США, на загальну суму до $2,5 млрд., а також чотирьох випусків, номінованих у євро, на 500 млн. євро. Термін пропозиції спливає 22 березня.

У середу SNB та Швейцарська служба з нагляду за фінансовими ринками (FINMA) у спільній заяві оголосили, що Credit Suisse за необхідності зможе отримати фінансову допомогу.

Крім того, у повідомленні наголошувалося, що проблеми деяких американських банків не ведуть до прямого ризику зараження швейцарської фінансової системи, а також, незважаючи на побоювання навколо Credit Suisse, банк відповідає вимогам до капіталу та ліквідності, що висуваються до системно значущих банків.

“FINMA знаходиться в дуже тісному контакті з банком і має доступ до всієї інформації, що стосується нагляду”, – йшлося у спільному прес-релізі двох відомств.

  • Учорашній обвал акцій Credit Suisse був викликаний сукупністю факторів, включаючи проблеми американських банків та новину про виявлення “суттєвих недоліків” у процедурах звітності за 2021 та 2022 фінансові роки.
  • Крім того, Saudi National Bank, найбільший акціонер банку, напередодні заявив про відсутність планів вливання нових коштів у Credit Suisse найближчим часом.
  • Credit Suisse вже кілька років переслідують проблеми у вигляді скандалів, судових справ, витоків інсайдерської інформації та клієнтських даних, відставок топ-менеджерів.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Шоковані та обурені”, “Не зрозуміють, поки це не станеться з ними”. В Україні відреагували на рішення FIE про допуск до змагань з фехтування росіян та білорусів
Next post в ISW розповіли, що сталося — Політика — tsn.ua