Понад 2,5 млн українців перехворіли на грип та ГРВІ з початку сезону – МОЗ – новини на УНН

КИЇВ. 2 березня. УНН. В Україні з початку епідемічного сезону понад 2,5 млн осіб перехворіли на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Цьогорічний епідемічний сезон пройшов важче через більшу кількість летальних випадків. Про це журналісту УНН розповів заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Цитата

«Понад 2,5 млн українців перехворіли на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Що стосується тяжкості цього епідемічного сезону, то за кількістю хворих він був, напевно, таким, як і торішній, але протікав у більш важкій формі, кількість летальних випадків була більшою. Це пов’язано з тим, що іноді люди не зверталися за медичною допомогою вчасно. Дуже часто уражаються люди пенсійного віку, або ті, які мають супутні захворювання, і незважаючи на те, що Україна мала цього року рекордну кількість гуманітарних вакцин проти грипу, на жаль, не всі люди пенсійного віку звернулися до сімейних лікарів та отримали вакцину», – Розповів Кузін.

Також він повідомив, що епідемічний сезон щодо грипу майже на фініші.

«Він завершиться наприкінці березня – на початку квітня, але він пройшов важче, саме через більшу кількість летальних випадків», – зазначив Кузін.

Доповнення

12 листопада 2022 року в Україні розпочалася циркуляція вірусів грипу.

У лютому 2023 року повідомлялося, що в Україні від грипу з початку сезону померло вже 14 людей.

Previous post Боротьба з дитячим порно – Pornhub отримав нового власника – новини України,
Next post 1336 кілометрів пішки: киянин та його вірний пес збирають донати на ЗСУ