Звернення Зеленського 29 травня – текст і подробиці про удари по Україні — Укрaїнa — tsn.ua

Зеленський звернувся до українців наприкінці 460-го дня війни.

Президент Володимир Зеленський розповів прдробиці про атаку ворога по Україні, зазначивши, що 29 травня став дуже довгим днем, і почався він “дуже рано для багатьох наших людей”.

Про це йшлося 29 травня під час звернення глави держави до українців.

“Кілька російських терористичних атак за добу. “шахеди”, крилаті ракети, балістичні. Керовані авіабомби. Дякувати нашій ППО, усім захисникам і захисницям неба, сьогодні вдалося врятувати як мінімум сотні життів. Лише за один день”, – зазначив Зеленський.

Більшість “шахедів” і ракет було збито.

“Але кожна така терористична атака повертає нас і весь світ до очевидного висновку: Росія хоче пройти до кінця шляхом зла, тобто до своєї поразки, бо в зла не буває і не може бути іншого кінця, окрім поразки”, – додав президент.

Він наголосив, що світ повинен бачити: терор програє.

“Коли “Петріоти” в руках українців забезпечують стовідсоткове збиття будь-яких російських ракет, терор програє. Коли світ збільшує тиск на Росію, зокрема санкційний, коли ізоляція терориста зростає, коли будь-якої близькості з Москвою соромляться її колишні партнери – терор програє. І звичайно, немає більшого приниження для держави-терориста, ніж успіхи наших воїнів. Власне, нашими успіхами, нашим тиском, нашими “Петріотами” ми маємо і будемо й надалі відповідати Росії на всі прояви її зла. І ми знищимо це зло”, – сказав Зеленський.

Також 29 травня, з нагоди Дня пам’яті, президент України звернувся до американського народу. Він наголосив, що українці завжди будуть вдячні США і кожному американцеві за надзвичайну підтримку.

Читайте також:

Previous post До Бахмуту замість «вагнерівців» заходять російські десантники – Череватий
Next post Пільги на кредит для військовослужбовців – скільки діятимуть та які є види соціальних переваг