«Годі Заходу шукати червоні лінії». Масована ракетна атака Запоріжжя

22 березня Росія здійснила наймасштабнішу за рік атаку на Запоріжжя. Ракетний обстріл почався о 4.30 ранку і тривав кілька годин. Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров повідомив, що російські військові випустили по місту близько 20 ракет. Найбільших руйнувань зазнали 3 локації у Запоріжжі.

Одна з них – це приватний сектор. Внаслідок двох ракетних ударів там зруйновані 7 приватних будинків та десятки пошкоджені. Ще один удар був зафіксований поблизу багатоповерхівки. Внаслідок цього пошкоджені 2 під’їзди та десятки квартир. Також російська армія атакувала Дніпровську гідроелектростанцію. Через це на греблі припинили автомобільний рух, який вже відновлено.

22 березня російські війська атакували не лише Запоріжжя, а і низку інших міст і регіонів України. Про удари повідомляли в Харкові, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині та Івано-Франківщині. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські військові запустили понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів.

Якими є наслідки масованого ракетного обстрілу Запоріжжя? Що розповідають очевидці про атаку житлових кварталів у місті і Дніпровської ГЕС? З чим пов’язані удари по українських містах останнім часом, чого прагне досягти російська армія і як їй протидіяти?

Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведучий Олександр Янковський.

Previous post Єрмак зустрівся із радником Байдена та обговорив допомогу США — новини на LB.ua
Next post Піщана буря у Росії 28.03.24 — у Благовіщенську помаранчеве небо, чому, фото та відео