ЗМІ назвали дату візиту Ердогана до США

Під час візиту відбудеться зустріч Ердогана з президентом США Джо Байденом, який вперше прийматиме свого турецького колегу у Білому домі.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вирушить з офіційним візитом до США9 травня. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника турецької служби безпеки.

Зазначається, що під час візиту відбудеться зустріч Ердогана з президентом США Джо Байденом, який вперше прийматиме свого турецького колегу у Білому домі.

За словами співрозмовника агентства, глава турецької розвідки Ібрагім Калин зустрінеться з членами Палати представників США для обговорення запланованого візиту та інших двосторонніх питань.

Як пише видання, 28 та 29 березня міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан і міністр оборони Ясар Гюлер зустрілися з американською делегацією. Вашингтон і посольство США в Анкарі не надали коментарів щодо цього візиту.

Візит до Вашингтона стане першим для Ердогана з 2019 року, коли він зустрівся з тодішнім президентом Дональдом Трампом.

У публікації зазначається, що Анкара прагнула до особистої зустрічі президентів.

Як відомо, відносини між Туреччиною і США, які тривалий час були напруженими через розбіжності з низки питань, відтанули після того, як Анкара ратифікувала заявку Швеції на членство в НАТО в січні. Однак напруженість у відносинах зберігається, в тому числі на півночі Сирії, де американські війська є союзниками курдських бойовиків, яких Анкара вважає терористами. Вашингтон також вимагає від Анкари докласти більше зусиль для припинення транзиту товарів до РФ.

Як повідомлялося, що Туреччина та США співпрацюватимуть у виробництві боєприпасів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

Previous post “Не претензія, а констатація факту”. Сирський розповів, на яких напрямках фронту не вдалося досягти задуманого через затримку допомоги Заходу
Next post Учитель надсилав школяркам свої голі фото