Підозрювані у воєнних злочинах. 41 військовий РФ відповідатиме перед українським судом – генпрокурор

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявляє, що 41 російський військовослужбовець, якого підозрюють у воєнних злочинах, відповідатиме перед українським судом.

«У нас 41 підозрюваний у справах, з якими ми будемо готові виходити до суду… всі вони йдуть за ст. 438 КК про воєнні злочини, але там різний типаж злочинів. Це і бомбардування цивільної інфраструктури, і вбивство цивільних, і зґвалтування, і мародерство», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

Генпрокурор нагадала, що Солом’янський суд Києва суд розпочав розгляд справи щодо російського військовослужбовця Вадима Шишімаріна, якого підозрюють у вбивстві мирного жителя Сумської області.

«Думаю, що наступного тижня вже будуть попередні слухання щодо ще двох осіб, які також перебувають фізично в Україні… Ці люди бомбардували об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки», – сказала Венедіктова.

«Ми все робимо таким чином, щоб до нас питань «а чому ви заходите до суду» не було. Ми будемо готові до будь-яких процесів як на майданчику України, так і на міжнародних майданчиках», – додала генпрокурор.

5 травня в поліції України повідомили, що протягом 10 тижнів повномасштабної війни Росії проти України зареєстрували понад 10 тисяч кримінальних проваджень про воєнні злочини, скоєні російськими військовими.

Previous post Дісталися Кабаєвої. Нові санкції проти Путіна
Next post У Хорватії євро стане офіційною валютою від початку наступного року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *