Заарештовану супер’яхту Медведчука продадуть на аукціоні на користь України

Заарештовану супер яхту Медведчука продадуть на аукціоні на користь України

Фото: vesselfinder.com

Яхта Медведчука Royal Romance

Хорватський суд ухвалив передати заарештований плавзасіб олігарха Агентству з розшуку та менеджменту активів України.


 

Суперяхту Royal Romance, яка належить українському олігарху Віктору Медведчуку, продадуть на аукціоні від імені українського народу. Про це у п’ятницю, 2 грудня, повідомляє британське видання The Guardian з посиланням на заяву українського уряду.


 


Хорватський суд ухвалив, що яхта Медведчука має бути передана українському Агентству з розшуку та менеджменту активів, зазначає газета.


 


ЗМІ також додало, що продаж яхти Медведчука буде першим таким продажем від імені українського народу після того, як західні уряди наклали обмеження на активи сотень олігархів після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.


 


Агентство з розшуку та менеджменту активів України (АРМА), у свою чергу, повідомило, що її представники в рамках робочого відрядження до Хорватії 13-22 листопада здійснили огляд заарештованої яхти, яка належить членам сім’ї народного депутата та одного з лідерів забороненої в Україні політичної сили.


 


АРМА розшукала зазначений актив у рамках кримінального провадження і потім, після накладення арешту, “отримало елітне майно для збереження економічної вартості шляхом реалізації на торгах”.


 


Фахівцям агентства вдалося провести візуальний огляд активу та здійснити його фотофіксацію у місті Трогір.


 


Передана українській стороні 92-метрова яхта Royal Romance належить до найбільших яхт у світі.


 


Орієнтовна вартість, за інформацією відкритих джерел, становить близько 8 мільярдів гривень (на момент випуску). Водночас The Guardian повідомляє, що суперяхта коштує 200 мільйонів доларів США.


 


Судно має висоту 29 метрів, складається з 6 поверхів і обладнане 2 ліфтами. Серед іншого на яхті розміщено 4 палуби, кінотеатр, спортзал, басейн, спа-зона та косметологічний кабінет, а також близько 50 кімнат різного призначення.


 


 

Нагадаємо, що яхту класу люкс Royal Romance, що належить Віктору Медведчуку, було затримано в порту хорватського міста Рієка в межах санкцій ЄС.

Previous post «Дождь» показав мапу Росії з окупованим Кримом. Влада Латвії оштрафувала телеканал
Next post Південна Корея здолала Португалію і вийшла до плей-оф

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *