В Австрії поставили під сумнів швидкий вступ України в ЄС

В Австрії поставили під сумнів швидкий вступ України в ЄС

Кароліна Едтштадлер не вірить у швидкий прийом України в ЄС

Повний шлях приєднання України до ЄС буде довгим процесом адаптації, застерегла австрійський дипломат.


 

Вступ України в ЄС не може бути досягнутий у найближчі 5-10 років. Про це сказала австрійський міністр у справах ЄС і з конституційних питань Кароліна Едтштадлер, повідомляє Euractiv у середу, 4 травня.


 


 


 


“Повний шлях приєднання України буде довгим процесом адаптації, якого, безумовно, не може бути досягнуто протягом найближчих 5-10 років, оскільки деякі держави на Західних Балканах чекали десятиліття до наступного кроку”, – заявила вона і додала, що для України не може бути прискореної процедури.


 

Також Едтштадлер дала коментар на недавню заяву міністра закордонних справ Австрії Александера Шалленберга, який запропонував Україні розглянути інші способи наблизитися до ЄС, крім членства. Вона пояснила, що Україна почула відмову від членства в ЄС у цій заяві, але це взагалі не те, що було на увазі, і це не позиція Австрії.


 


“Міністр закордонних справ також хотів цим сказати, що, можливо, також доведеться виявити творчий підхід у тому, як ви знайомите Україну із західними цінностями”, – сказала міністр.


 


Австрія – одна з небагатьох європейських країн, яка відмовилася постачати Україні летальну зброю для боротьби з російськими окупантами. На цей момент країна поставила 10 тисяч шоломів, бронежилетів і 100 тисяч літрів палива, а також надала Червоному Хресту та іншим НУО допомогу в розмірі 17,5 млн євро. Австрійський уряд вносить 10 млн євро в програму допомоги Україні від Світового банку.


 


 

Previous post Проблему з бензином обіцяють вирішити за тиждень
Next post Шмигаль у США зустрівся з Байденом, міністеркою фінансів та спікеркою Палати представників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *