???? Повідомлено про підозру головним організаторам псевдовиборів президента рф н…

Повідомлено про підозру головним організаторам псевдовиборів президента рф на окупованій частині Донеччини

????За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури так званим високопосадовцям псевдореспубліки «днр» заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, з 10 по 17 березня 2024 року так звані голови «днр», «народної ради» і «центральної виборчої комісії» організували проведення фейкових виборів президента рф на тимчасово окупованій території Донеччини.

????Підозрювані створили 36 «територіальних виборчих комісій» і 626 «дільниць». Окрім цього, вони організували штаби, а для проведення успішних «виборів» залучили російських агітаторів та військових.

????Представники держави-агресора наглядали зі зброєю за громадянами нібито задля захисту та попередження можливих «терактів».

????Аби збільшити відсоток виборців, керівництво псевдореспубліки «дозволило» здійснити волевиявлення навіть тим, кого не встигли примусово паспортизувати.

????Громадяни, які вимушено проживають в окупації, не могли проігнорувати голосування, оскільки до цього їх примушували під час обходу помешкань.

????Підозрювані також виступали в медіа із закликами «обрати» потрібного кандидата та наголошували на нібито історичній цінності перших виборів на території «днр» в складі федерації.

????Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Previous post Зеленський поділився думками про перемогу України – новини LB.ua
Next post Подоляк: Я можу працювати з опозицією РФ, але припиняю при зміні позиції, як із Латиніною | новини України